S country tancem do stodoly

Páteční listopadové dopoledne proběhlo v místní tělocvičně ve znamení country tanců. Naše děti s nimi přijel seznámit pan Miroslav Procházka – zakladatel organizovaného dětského country tanečního hnutí a dlouholetý prezident Českomoravské asociace dětských country tanečních skupin.

Na úvod lektor děti stručně seznámil s historií country tanců a s hudebními nástroji, které se v country muzice používaly nebo dodnes používají. Poté jsme se přenesli do imaginárního světa amerických osadníků na Divokém západě a představili si, že jsme na pravé westernové tancovačce. Děti se naučily několik tanečních kroků a figur, a s vervou se pustily do tance. Tanečky byly jednoduché a zábavné. Jak se po chvíli ukázalo, byly také náročné na fyzickou kondici. Tancování šlo všem dětem výborně a devadesát minut výuky uběhlo opravdu rychle.

Důležité je, že jsme se všichni výborně bavili, zatančili si, nasmáli se a zároveň jsme se něco nového naučili a dozvěděli. Určitě pana Procházku k nám do školy zase někdy pozveme.

Mgr. Lenka Hemerková

beDesign.cz

Přihlášení