Krajské kolo Mc Donald’s cup 2023

V letošním 24. ročníku poprvé Asociaci školních sportovních klubů napadlo udělat kategorii malotřídek v tradičním fotbalovém turnaji McDonald´s cup. V praxi totiž bylo běžné, že velké školy nastupovaly v kategoriích velmi často pouze s nejstaršími ročníky, což malé školy značně znevýhodňovalo.

Přihlásil jsem tedy naše školní družstvo složené z většiny ročníků do okresního kola. V okrese Chrudim se však jiný malotřídní klub nepřihlásil, a proto jsme rovnou postoupili do krajského kola v Pardubicích. V ostatních okresech ovšem byla situace jiná. Na Pardubicku se sešlo 5 týmů a na Ústeckoorlicku dokonce 8 týmů. Další vítěz vzešel z okresu Svitavy.

Ve finále v Pardubicích se 9.5. sešly dva kraje – Pardubický a Vysočina. Z podobné pozice, jakou jsme měli my, se zalekly týmy z Jihlavska a Havlíčkobrodska, a raději nedorazily.  Turnaj pískali licencovaní rozhodčí a hrálo se 2×10 min. Naši soupeři byli silní, ale přesto jsme podali bojovný výkon, kdy se postupně zapojilo všech 12 hráčů.

Během dopoledne jsme se postupně utkali s týmy ze Zdechovic, Opatova a Lukavice u Letohradu. Nejvyrovnanější zápas jsme svedli s Opatovem. Všichni hráči dostali pěkné ceny od partnerů turnaje, dívky dokonce trička PUMA. Počasí bylo celý den krásně slunečné.

Nakonec jsme obsadili 4. místo v Pardubickém kraji a podle sloučené tabulky 7. místo kraje Pardubického a Vysočiny, což je pro nás zatím největší úspěch v tomto turnaji.

Všem hráčům děkuji za velice sportovní výkon v duchu fair play a vzornou reprezentaci.

Video z turnaje je dostupné ZDE

Školu reprezentovali:

  1. ročník – Šimon Jeřábek a Vojta Hec
  2. ročník – David Pavlík a Josef Bednář
  3. ročník – Matyáš Netolický a Honza Starý
  4. ročník – Katka Pilná, Anička Pavlíková, Vítek Jeřábek, Matyáš Novotný, Tomáš Kučera a brankář Radim Dostál

Radek Machatý 

beDesign.cz

Přihlášení