Prvňáčci se učí správně jíst a stolovat

V únoru jsme se v prvouce kromě jiného učili, které potraviny jsou zdravé pro naše tělo. Potravinové letáky má doma téměř každý, a tak jsme jich využili a vytvořili si do třídy přehlednou ukázku zdravých a nezdravých potravin. K jídlu patří také stolování. Zhlédli jsme videa o etiketě stolování, vše probrali teoreticky a poté jsme šli do kuchyňky převést teorii v praxi. Nejprve si děti samy prostřely, připomněli jsme si zásady sezení u stolu a už přišel první chod. Polévku jsme nevařili, ale nahradili ji křupavými cereáliemi s mlékem. Hlavním chodem byla čtvrtka jablka. Na jablíčku jsme si vyzkoušeli, jak správně držet příbor, krájet a napichovat. Dezertem nám byla srdíčka z listového těsta, která děti pekly v družině.

Stolování jsme si užili a ověřili si, že nejvíce si člověk zapamatuje učivo, které si prožije na vlastní kůži.

Mgr. Václava Vojtěchová s prvňáčky

beDesign.cz

Přihlášení