Škola v přírodě 2022

Ve dnech 30. května až 3. června se naše škola vydala do Orlických hor na školu v přírodě. Navštívili jsme rekreační středisko Lorien v obci Nekoř. 

Ihned po příjezdu na nás čekala vynikající rajská omáčka. Poté jsme se ubytovali a odpoledne nás čekala procházka po Nekoři s nákupem pohledů a drobností. Po večeři měli žáci rozdělení do skupin nachystaný večerní program. 

Následující den byly pro děti připraveny stanoviště s různými sportovními úkoly – skok přes švihadlo, hod na cíl, střelba na plechovky, slalomové dráhy s míči. Odpoledne bylo věnováno orientačnímu běhu „Hon za skřítky“. Všechny vítězné skupiny byly oceněny hodnotnými cenami a diplomy. 

Středeční dopoledne proběhlo ve znamení sportovního klání. Všichni se zapojili do přehazované a petangue. Zpestřením odpoledne byla projížďka výletním vláčkem. Dojeli jsme s  ním až k Pastvinské přehradě, kde naší mašince došel dech. Přes veškerou snahu pana řidiče se nepodařilo motor opravit. Tak jsme se vydali podél přehrady, lesem, polem, loukou zpět na chatu. Po večeři začaly skupiny tvořit skřítka – ochránce Nekoře. Představy byly různé, ale všem se náramně povedli. 

Fotbalové utkání a frisbee bylo připraveno na čtvrteční dopoledne. Po vynikajícím obědě jsme si odpočinuli a vyrazili autobusem na výlet do nedalekého městečka Letohrad. Potěšily nás menší nákupy, prohlídka zámecké zahrady s exotickým ptactvem a zpáteční cesta se zastávkou u leknínového jezírka.  

Po opět výtečné večeři došlo na vyhodnocení všech soutěží a závěrečnou diskotéku. 

Každý z nás mohl lépe poznat i kamarády z jiných tříd. Snažili jsme se jeden druhému pomáhat a užít si tento pobyt. Počasí nám přálo, a tak jsme prožili týden plný sluníčka, zábavy i nevšedních zážitků.  

Mgr. Lenka Hemerková

beDesign.cz

Přihlášení