Matematická soutěž Pangea

V letošním roce jsme se opět zúčastnili matematické soutěže Pangea, která je určena žákům 4. a 5. ročníku. A žákům se mimořádně dařilo, což nás velice těší. Tato soutěž se koná již řadu let. Žák dostane zadání v počítači, kde se mu zobrazí 15 náročných úloh a má na řešení omezený čas.

V kategorii 4. ročníků se v celé ČR zúčastnilo 9 307 žáků, z toho v Pardubickém kraji 358, z toho 16 z naší školy.Naprosto skvěle si vedli Radim Dostál a Matyáš Novotný, kteří skončili shodně na 12. místě v Pardubickém kraji a 323. v celé ČR. Podařilo se jim porazit téměř 9 000 čtvrťáků.Výborně si vedli i Terezka Stará (21. PK, 410. v ČR), Anička Pavlíková (39. PK, 666. v ČR) a Tomáš Kučera (42. PK, 779. v ČR). Celkem 9 žáků 4. ročníku se vešlo do nejlepší 100 v Pardubickém kraji.
V kategorii 5. ročníků se v celé ČR zúčastnilo 9 692 žáků, z toho v Pardubickém kraji 397, z toho 7 z naší školy.I zde přišly výborné výsledky. Žáci Matouš Smutný a Richard Pilař se shodně umístili na 8. místě v Pardubickém kraji a 376. v celé ČR. Zde byla konkurence ještě větší, než u čtvrťáků.Pochvalu si jistě zaslouží i Šimon Trla (98. PK, 2569. v ČR).
Ze všech 23 zúčastněných žáků naší školy se jich 19 umístilo v horní polovině žebříčku.
V příštím roce účast zopakujeme, stejně jako v Logické olympiádě nebo Matematickém Klokanovi.
Více informací o soutěži se dozvíte ZDE

Všem našim žákům děkujeme za úžasnou reprezentaci naší školy a do budoucna jim přejeme stálé zlepšování schopností řešit úlohy matematických olympiád.

Mgr. Radek Machatý

Patroni

Každoročně jsou patrony soutěže slavné osobnosti, letošní ročník nebyl výjimkou. Petr Horký (* 4. února 1973 Brno) je český režisér-dokumentarista, producent, spisovatel, moderátor, youtuber a cestovatel.

Je patronem za cestovatelské objevy.


Richard Konkolski (* 6. července 1943 Bohumín) je český mořeplavec a vítěz řady námořních závodů, třikrát obeplul sám zeměkouli.

Je patronem za cestovatelské objevy (mořeplavectví)

beDesign.cz

Přihlášení